Positive til nytt togstopp

Publisert 18.10.2013 av Kenneth Haagensen Husby. Endret 18.10.2013.

Bodø kommune har vedtatt at et nytt togstopp skal stå ferdig på Tverlandet i desember 2014.

Økt kapasitet
Med en lengre perrong vil togstasjonen på Tverlandet takle økt kapasitet.
Kari Valberg
Positiv

Kari Valberg mener det er på tide med nytt togstopp.

Et togstopp på Tverlandet har blitt omtalt og snakket om lenge, og det har vært ønsket av både lokalbefolkningen og kommunen i 30 år. Nå er det endelig klart at det kommer en lang perrong like ved Hagebyen på Tverlandet.

- Det har vært vurdert om det skulle komme en kort eller en lang perrong. Dette går på om nattoget kan stoppe der eller om det bare skulle være slik at pendlertoget skal stoppe der. Nå er det altså bestemt at det skal bygges en lang perrong, sier Kari Valberg, arealplanlegger i Bodø kommune.

Valberg forteller videre at NSB har ytret et ønske om dette, fordi mange vil bruke denne muligheten. I tillegg vil det være rimeligere å bygge en lengre togstopp i forhold til en kort togstopp.


Flere kan benytte seg av kollektivtilbudet

Bjørn Tore Hansen, markedsansvarlig ved Nordlandsbanen, forteller at de er glade for at det kommer et forlenget togstopp på Tverlandet. Det vil føre til at flere vil benytte seg av dette, men han legger samtidig til at de har flere planer for fremtiden.

- Det er altså planlagt å stå ferdig i desember til neste år. På sikt ser vi mot å få økt kapasiteten, men her er det noen utfordringer i forhold til infrastruktur. Vi må blant annet få et krysningsspor for å kunne takle den økte kapasiteten, forteller Hansen.

Tverlandet togstopp
Tverlandet togstopp

Slik vil det se ut.