O’lykke, nå kan vi dykke!

Publisert 07.12.2013 av André Bergli Vatne & Mats Myrstad. Endret 07.12.2013.

Bodøstudentenes Idrettslag (BOSI) har startet flere nye idrettsgrupper i år. Den aller nyeste er dykkeklubben.

BOSI har den siste tiden hatt større pågang og aktivitet på lenge. Flere nye klubber er blitt startet, og studentene kan nå boltre seg i fritidstilbud. I år har det blitt opprettet blant annet langrennsklubb, bokseklubb og rugbyklubb. Det nyeste tilskuddet i foreningen er derimot en egen dykkeklubb for Bodøstudentene.

Imponert

Dykkeklubben er lagt merke til også utenfor Bodøs grenser. Generalsekretæren i Norske Studenters Idrettslag, Marius Johannesen, er imponert over det nye tilbudet.

- Dette er absolutt en gladnyhet til Universitetet i Nordland og hele idretts-Norge. Det er flott at BOSI nå har opprettet en dykkeklubb, og vi setter pris på alle tiltak og tilrettelegging som blir gjort slik at studenter kan delta på aktiviteter som er ganske unike for Bodø, sier Johannesen.

Stor interesse

Det har allerede vært stor interesse for den nyoppstartede dykkeklubben. Den har nå 20 medlemmer, og det ser ikke ut til at interessen avtar.

- Vi har opprettet et tett samarbeid med Bodø Dykkerklubb, og vi har nettopp skaffet lokale der vi kan oppbevare vårt eget utstyr når den tiden kommer, sier BOSI-leder Helge Solberg.

- Per i dag har vi ikke råd til eget utstyr, så vi må leie av samarbeidsparnerene våre. Vi jobber med å skaffe vårt eget utstyr til en pris vi kan forholde oss til, forteller Solberg.

Spenning

Mannen bak den nye dykkeklubben er Mikael Myreng. Han startet klubben etter at han merket at interessen var større en de tilbudene som allerede fantes. Myreng har flere mål for fremtiden, og en av de er at klubbens medlemmer skal få oppleve vrakdykking.

- Det er et absolutt mål. Det finnes vrak på 9 meters dyp, så man kan starte fra land. Via dykkerklubben disponerer vi båt, og kan for eksempel ta turen til vraket som ligger rett utenfor havnebassenget i byen, forteller Myreng. Han ønsker at eventyrlystne Bodø-studenter skal oppleve en ny verden under vann i trygge omgivelser.

- Sikkerheten til medlemmene er det eneste som står over vannet, og vi kan i trygge hender bli med til en vidunderlig del av vår mangfoldige verden, som stort sett ligger under vann. Om man liker å prøve nye ting, søker spenning eller bare vil ha en fantastisk opplevelse, har man endelig fått den muligheten nå, avslutter han.