Studenthuset i Bodø gjenoppstår

Publisert 10.02.2014 av Mats Myrstad. Endret 10.02.2014.

… med nytt navn og ny giv.

Ny giv
Det skal gjøres investeringer for å gi lokalet et løft. Bildet er tatt ved en tidligere anledning.

Snart vil studentene ved Universitet i Nordland endelig få tilbake studenthuset sitt, dog med en litt annen profil.

– Det nye studenthuset skal hete UFO, og skal etter planen åpne i mars. UFO står for Universitetsfritidsordningen, forteller studentleder Bjørn-Åge Nilsen.

Som navnet tilsier skal UFO være et sted for studentene, også i ukedagene. Det er planer om at huset skal ha åpent tre til fire dager i uka, og det er studentene selv som skal drive det frem.

– Samfunnet er borte for godt. Nå er det studentene selv som har regien på det nye og sprekere studenthuset, forteller studentlederen engasjert.


Sliten men fornøyd:
Sliten men fornøyd:
Studentleder Bjørn-Åge Nilsen har jobbet hardt for å gi studentene et nytt studenthus.

Mange frivillige
54 studenter har meldt seg som frivillige til å jobbe på det nye studenthuset.

– De frivillige skal gjøre alt fra å stå i baren, være vakter og drive med markedsføring. I tillegg kan de komme med egne forslag til hva de vil gjøre. Vi har blant annet noen som skal være quizmaster noen ganger i måneden, sier Nilsen som oppfordrer alle studenter til å melde seg som frivillige, og å få studenthuset opp på bena igjen.

– Du vill sitte igjen med et minne for livet, i tillegg til en del frynsegoder, sier en positiv studentleder.


Nytt selskap
Selv om det er studentene som skal gjøre mye av jobben ved det nye studenthuset har man opprettet et nytt selskap som skal stå for den daglige driften. Selskapet har fått navnet Studenthuset UFO AS og skal også leie ut studenthuset til større arrangementer og konserter.

– Det er mange positive sider ved den nye driftsmodellen. Overskuddet fra driften skal deles mellom selskapet og studentene. I tillegg vil alle arrangementer i regi av eksterne aktører ha studentpriser, lover studentlederen.

– Det er tross alt studentene som betaler for lokalet gjennom semesteravgiften, avslutter Nilsen.


Saken oppdateres