Humoranarkisten

Publisert 14.03.2014 av Mats Vederhus.

Med sin nye forestilling befester Dag Sørås sin posisjon som Norges ubestridte humorkonge. I det minste for dem som tåler vitsene hans.

Dag Sørås
Dag Sørås er en kompromissløs komiker, noe han beviser til gangs i sin nye forestilling.
Kognitiv dissonans m/Dag Sørås og JT Kristoffersen
 

Sted: Sydøst

Publikum: Ca. 200

Dato: 13. mars, kl. 21:00

Neste spillested: UFO, Mørkved

Dag Sørås er ikke for alle. La det være helt klart, først som sist. Derfor anbefales du ikke å møte opp på UFO på lørdag hvis du har noen kjepphester. Disse inkluderer, men er ikke begrenset til: kristendom, islam, politikk og alkoholisme.

Sagt på en annen måte: Sørås er mannen som ikke holder noe hellig. I hans nyeste forestilling, "Kognitiv dissonans", tar han for seg tema så vidt forskjellige som KRLe, abortlovgivning, skjemavelde i skolen, overvåking og sjimpanser i fangenskap.

Forestillingen har fått navn etter faguttrykket som beskriver det å ha to motstridende tanker i hodet samtidig, og som den intelligente humoristen han er, passer dette som hånd i hanske som utgangspunkt for Sørås. I løpet av den drøye timen han holder på, lar han alt og alle få gjennomgå, blant andre det nye KRLe-faget, Hans Erik "Hank" Dyvik Husby, Marte Goksøyr, KRF og kristendom, Høyre, Erna Solberg, Bent Høie, faren sin, svigerfaren sin, kompisen til sønnen sin, egen angst, samt angsten til oppvarmer Jan Tore.

Apropos: Oppvarmer Jan Tore Kristoffersen er dyktig, og tuller med alt fra eksen sin og katten sin til gutter som har logo på t-skjortene sine.

Det interessante med Sørås er måten han får en til å le med ham, på tross av at han i løpet av en forestilling kommer med så mange kraftfulle bataljer at man hele tiden tar seg selv i å lure på om han mener det han sier.

Derfor: Hvis du liker kompromissløs humor, var gårsdagens seanse på Sydøst et bevis på at det ikke finnes noen bedre leverandør for dette i Norge enn Sørås, og etterhvert kanskje også Kristoffersen.

Så om du sitter på gjerdet og lurer på om du skal orke å ta turen til UFO for å se Sørås, kanskje fordi du har sett ham på TV og du lurer på om han er like bra live, kan det herved bekreftes:

Tronen er besatt! Finnes det noen utfordrere?