Tidsmaskinen fra Trondheim

Publisert 30.03.2014 av Mats Vederhus. Endret 30.03.2014.

Motorpsycho anno 2014 er ikke, på tross av hva man skulle forvente, et band. Da de gjestet Sinus i går kveld var det som tidsmaskin.

Hypnotisk:
Motorpsycho leverte en hypnotisk konsertopplevelse på Sinus i går kveld.
Motorpsycho: Behind the Sun Tour
 

Sted: Sinus

Publikummere: Stinn brakke

Dato: 29. mars, kl. 22:30


Se for deg: Året er 1962, og du har nettopp forlatt studenthybelen din i et forsted til Los Angeles. Du har tatt ditt livs første syretripp, og en time senere, sammen med en gruppe venner, snubler du inn på en svett klubb fylt til randen med gyngende mennesker.

De har hodene sine like langt ned i musikken som bandet, og musikken som dundrer ut av høyttalerne er hypnotisk, eklektisk og forførende. Ut fra scenen flyr det bevingede griser, og folk har analsex i baren, men det legger du knapt merke til. Alt du bryr deg om er the groove.

Omtrent slik føltes det å være på Sinus i går kveld.

Motorpsycho gjorde hver eneste låt til en orgie av riffing, soloer og ikke minst: grooving! Bent Sæther, Reine Fiske og Hans Magnus "Snah" Ryan på henholdsvis bass og gitarer kjører langt hår, helskjegg og hippieklær - det eneste som manglet for å gjøre opplevelsen komplett var vel, ja nettopp: orgier i baren og syresprøyter på Sinus' toaletter.

Variert

Motorpsycho gikk på nesten på slaget  22:30, og holdt det gående i nærmere to timer. I løpet av den tiden snakket de ikke mye til publikum, men det trengtes heller ikke. I stedet dundret de på nesten sammenhengende med både gamle klassikere som Fauske og låter fra det nye albumet Behind the Sun. Et par ganger oppstår det allsang blant publikum, men for det meste er alle så dypt inne i musikken at de tilsynelatende ikke registrerer hva som foregår rundt seg.

Vellykket

Alt i alt var dette en særdeles vellykket konsertopplevelse, og hvis du kan sette pris på god, gammeldags stonerrock, eller er interessert i å bli hensatt til det glade sekstitall, anbefales du å sjekke ut Motorpsycho på deres neste turnéstopp.