Bodø burde være stolt av Parken

Publisert 25.08.2014 av Jørn Myreng. Endret 26.08.2014.

Parkenfestivalen oppsummert av en tromsøværing.

FORSIDEBILDE
Store mengder med mennesker hadde samlet seg for å oppleve Parkenfestivalen.

Foto & Tekst: Jørn Myreng

Jeg begriper ikke hvorfor bodøværingene kaster seg over billettene som utsultede gribber, bare sekunder etter at de har blitt lagt ut for salg. Billettene i seg selv koster flesk, og publikum har ingen anelse om hvem som skal spille.

Det faktum at Parkenfestivalen ble utsolgt på oppsiktsvekkende fire timer. Det gir jo festivalledelsen muligheten til å booke de kjipeste artistene, kun for å gå i et gigantisk overskudd.

Så når artister som Kygo, Bein & The Vibe Circus og Senjahopen, samt avdankede band som The Waterboys, Simple Minds og Jane’s Addiction ble satt på festivalplakaten, så hadde jeg ikke store forventninger til festivalen. Spesielt ikke etter at jeg så årets artister kontra hva de hadde å by på i fjor.

Se hvilke artister som spilte under Parkenfestivalen.

Likevel må jeg innrømme at jeg fikk litt bakoversveis da jeg ankom festivalområdet

Stemningen var på topp blant publikum. Til tross for at jeg er fra Tromsø, så innrømmer jeg at bodøværingene er et fint folkeslag, selv om det sved i øynene da jeg så en og annen person i gul Bodø/Glimt-drakt.

Men jeg er nødt til å gi booking-ansvarlig en god klapp på skulderen, fordi de bandene som var ukjent for de fleste leverte så til de grader. Kindred Fever er noe av det beste jeg har sett av konserter så langt i år, mens American Authors og Violet Road traff publikum rett i hjerterota med sin opptreden. Så klart var det flere band som var heller skuffende, men jeg står igjen med flere positive musikkopplevelser enn negative.

Likevel folkens, lær dere å drikke! Jeg tipper jeg så et tresifret antall personer som garantert ikke burde ha fått mer å drikke i baren. Greit nok, det er godt å drikke alkohol når man er på festival, men det får da være grenser til hvor mye enheter man skal ta.

Bortsett fra overstadige berusede som absolutt ville bli tatt bilde av, så var dette en absolutt godkjent festival og Bodø burde være stolte av å ha et så stort kulturelt arrangement i byen.

Og én siste ting til festivalledelsen:

Sett opp lys i veien fra Hovedscena mot utgangen. Man kunne ikke unngå å gå rett på folk som sto der.

Og få et større pressetelt!

Topp tre konserter fra Parken:

1. Violet Road

2. Kindred Fever

3. Tungtvann

Tre skuffelser fra Parken:

1. Kygo

2. The Waterboys

3. Bein & The Vibe Circus

Disse var på Parken.